Göteborgs Nya skjuter fram sitt nya taproom

Nina Rothausen och resten av den nya ledningsgruppen på Göteborgs Nya har haft fullt upp och något nytt taproom hinns inte med i år.

Det blir inget taproom på Göteborgs Nya bryggeri i år, utan först nästa år hoppas ledningen att det ska bli klart.

Det händer mycket i området runt Göteborgs Nya Bryggeri i Frölunda i västra Göteborg. Bland annat ska det byggas drygt 3000 lägenheter i en ny stadsdel och ett nytt snabbspår för spårvagnar från centrum. Så inte så konstigt att Göteborgs Nya vill ha ett taproom.

Men det ser ut att dröja, planen var att genomföra det redan i höstas, men nu blir det inte ens i år. Bryggeriet har bytt ledning och den nya ledningen har inte hunnit med allt.

– Vi har lagt det på is, vi har prioriterat ett nytt kylrum och hinner inte att göra allt på en gång. Vi är ju rätt nya i ledningsgruppen och det tar längre tid för oss än en gamla räv som Ola, säger Nina Rothausen, som sitter i ledningsgruppen för Göteborgs Nya.

Ola Jonsson steg av från ledningen tidigare i år på grund av sjukdom och då gick Nina in tillsammans med Martin Lundh och Marc Rothausen.

Nu hoppas de alltså att det nya taproomet ska bli klart till nästa år, i stället för i sommar.

– Vi skulle inte hinna få tillstånd till dess och att lösa personal skulle bli ännu svårare, vi kan ju inte låta produktionen jobba med det här också, så sannolikt blir det nästa år, säger Nina.

– Då tänkte vi satsa först och främst på sommaröppet och även ha servering i en trädgård i söderläge utanför.