Ölinvest växer snabbt tack vare nyemission

Nina Rothausen är mycket nöjd med utvecklingen för Ölinvest. Foto: Ronny Karlsson.

Nyemissionen för Göteborgs Nya Bryggeri har fått fart på stödföreningen Ölinvest. 150 nya medlemmar har kommit in på kort tid och Nina Rothausen vill att man ska bli större än IOGT-NTO.

 

Beernews har tidigare berättat om Göteborgs Nya Bryggeri och deras nyemission. Bryggeriet hoppas på att få in över fem miljoner kronor, som bland annat ska gå till fler anställda och ett taproom i anslutning till anläggningen i Frölunda.

De som kan bli delägare är de personer som är med i Ölinvest. Men det är inte bara befintliga medlemmar där som visar intresse. På kort tid har över 150 nya medlemmar kommit in i föreningen.

– Det är ett jättebra ambassadörsgäng. Det började som en stödförening till Prippklubben och ett stöd i jobbet med att starta ett bryggeri, säger Nina Rothausen.

Precis som det mesta andra i samhället har även Ölinvest påverkas av pandemin. Man har haft en del verksamhet, men kommer att öka takten igen så fort restriktionerna är borta.

– Det har gått på sparlåga och inte varit som vanligt. Det kommer att bli många träffar framöver, säger Rothausen.

Hon ser Ölinvest som en mycket lyckad satsning även för bryggeriet.

– Jag tror det har varit viktigt. Vi vet vilka våra hardcore-fans är och vi lär känna dom. De kommer med tips och idéer, och skäller också ibland på oss när ölen är slut på hyllorna.

Uppemot 3400 medlemmar finns det nu i Ölinvest och samtliga medlemmar får inbjudningar till bryggeriet med jämna mellanrum.

– Alla som är nya får komma på en introduktionsträff, vi har releasefester och vi kan även testa nya produkter på de här personerna, säger Rothausen.

Målet är förstås att växa ännu mer och att få in fler personer som får en naturlig koppling till bryggeriet. Tidigt sades att målet var att fylla Scandinavium på ett årsmöte. Det målet står kvar och Nina Rothausen lägger till ett mål till.

– En dag skulle det vara kul om vi var fler än IOGT-NTO.