Så blir femårsfesten för oss på Beernews

Tidigare i somras var vi på Beernews och bryggde öl tillsammans med Anders Wikén. Ölet släpps under Oppigårds dotterbolag Smith Street Brew och vår femårs fest blir på Brewers beer Bar på Tredje Långgatan fredag 27 augusti. Foto: Montage.

Beernews ska fylla fem år. Det ska vi förstås fira. Fredag 27 augusti blir det stor fest på Brewers Beer Bar med vårt jubileumsöl och en hel del annan öl från Oppigårds och Smith Street Brew.

 

Ni som läser Beernews regelbundet vet att vi var och hälsade på hos Oppigårds i juni och då var med när vårt femårsöl bryggdes.

Ölet heter förstås Five och det anspelar på vårt jubileum, men också på att vi hade fem olika humlesorter i ölet.

Det handlar då om humlesorterna equanot, mosaic, citra, talus cryo samt cashmere.

– Ölet är lite inspirerat av Oppigårds Ugo IPA som vi bryggde tillsammans med engelska North Brewing. Det ölet är i sin tur förlagan till Oppigårds Utah DIPA, som är en starkare variant, sade Anders Wikén i samband med bryggningen.

Här hittar du en länk till evenemanget.

Att festen blir hos Brewers Beer Bar kändes naturligt. Alla tidigare årsfester, det blev ju tyvärr ingen sådan i fjol, har varit på de två olika barerna i Göteborg.

Femårsfesten blir på Tredje Långgatan, där vi också hade vår allra första årsfest.

– Vi har känt varandra länge och till och vårt höst betygsatta (Allin Brewing RLGK 10517 Celebration Stout) öl är döpt efter Ronny, så vi vill gärna vara med den här gången också, säger Pelle Frost.

Anders Wikén från Oppigårds kommer också att vara på plats och har med sig en hel del andra öl från Oppigårds Bryggeri och dotterbolaget Smith Street Brew.

Vi hoppas också på att kunna bjuda på en del överraskningar under dagen och målet är förstås att 27 augusti ska bli samma trevliga folkfest som de tidigare fester som Beernews anordnat genom åren.

Den officiella femårsdagen är 12 september, men vi ville lägga festen lite tidigare, då ölet Five släpps på Systembolaget 1 september. Ni som kommer på festen ska förstås ha möjlighet att prova ölet innan det kommer på Systembolaget.