Ryan redo för en ny utmaning hos Brewski

Efter fem år på Cigar City ville Ryan Stick ha en ny utmaning. Den hittade han i Helsingborg och hos Brewski.

Ryan Stick började sin karriär hos Cigar City med fatfyllning och paketering men blev längs vägen ett av det populära Tampaföretagets bryggare.

Han och Marcus Hjalmarsson lärde känna varandra när Hjalmarsson spenderade några veckor på Cigar Citys bryggeri för två år sedan och de blev snabbt goda vänner.

– Vi har hållit kontakten sedan dess och jag var bland annat på Brewskival redan i fjol, berättar Stick.

När Brewski behövde en ny bryggare blev Ryan Stick kontaktad och nu har han landat i Sverige.

– Jag kom precis före Brewskival och körde i gång med att jobba direkt. Det ska bli en kul utmaning och jag har massor att lära mig här.

Ryan Stick ska se till att lära sig svenska så snabbt som möjligt.

Han är van vid att flytta då hans pappa jobbade inom det amerikanska flygvapnet. Men steget till Sverige är ändå stort för honom.

– Det är mycket som är nytt och det får ta lite tid. När det gäller öl så vet jag att ni gärna gör öl som är inspirerat av USA. Jag ska hjälpa till med allt möjligt här och förhoppningsvis också börja att göra lite recept.

Han ser fram emot att  lära känna de övriga i Brewskigänget och är medveten om att han kommit till ett bryggeri som är mycket uppskattat i Sverige.

Under hösten ska han dessutom ta sig an en annan stor utmaning. Nämligen att lära sig prata svenska.

– Jag vill lära mig språket så fort som möjligt. Det går att klara sig bra med engelska men jag vill ändå lära mig svenska, säger han.