Ryan byter Cigar City mot svenska Brewski

Från Florida till Helsingborg. Från Cigar City till Brewski. Nu är det klart att Ryan Stick flyttar till Sverige för att brygga öl.

Amerikanen kommer till Sverige under andra halvan av augusti och kommer att komplettera Marcus Hjalmarsson och Fredrik Fölster vid bryggverket.

– Han öppnade för detta och det kommer att bli en väldigt bra lösning. Jag vill inte ta folk från andra bryggerier hur som helst, men här var det Ryan som ville detta, säger Hjalmarsson.

De två träffades för första gången tidigt i fjol när Marcus Hjalmarsson tillbringade några dagar hos Cigar City och var med i deras produktion. De fick en bra kontakt och under förra sommaren var Ryan Stick tre veckor i Skåne och Helsingborg.

– Han är en jäkligt duktig bryggare och säger att han vill utvecklas. Det blir något nytt för honom förstås, säger Hjalmarsson.

Stick kommer först att vara med Brewskigänget på festivalerna Brewskival och MASH, för att sedan komma in i produktion tidigt i september.

– Vi behöver förstärka med det tempo vi håller. Det har varit tufft för Fredrik Fölster när jag har varit borta och vi gör det här för att skona oss själva och samtidigt få in ny energi, säger Hjalmarsson.

Anställningen av Stick ska också ses som ett kvitto på att Sverige börjar att bli ett land som har en god ställning internationellt. Tidigare i år anställde Stigbergets Bryggeri Barnaby Struve från Three Floyds.

– Kan vi i Sverige fortsätt att utvecklas som vi har gjort en tid kommer vi verkligen att vara att räkna med, säger Hjalmarsson.