Peter Iwers tar steget från hårdrock till öl

Bildspel

Bild 1 av 5

Peter Iwers ser fram emot sin nya karriär inom bryggerivärlden tillsammans med Daniel Svensson.

19 december stod han på scenen för sista gången. Nu är det ölvärlden som gäller för In Flames-basisten Peter Iwers.

– Det var dags att gå vidare och det här känns spännande, säger han om jobbet med Odd Island Brewing.

Iwers har spelar bas i kända metal-bandet In Flames sedan 1997. Men efter nästan 20 år fick det räcka.

– Det växte fram under hösten. Jag kommer fortfarande att hålla på med musik, men inte på samma sätt.

Före detta In Flames-trummisen Daniel Svensson startade bryggeriet Odd Island efter att ha lämnat bandet, och nu kommer Peter Iwers att jobba med samma bryggeri. Inledningsvis med försäljning, men också med andra saker.

– Jag kommer att gå med honom i bryggeriet och lära mig. Jag kan tänka mig att brygga öl men än så länge är det Daniel som är kocken.

Kanske var det passande att Iwers allra sista spelning med In Flames skedde just i ölstaden Portland. Vi har tidigare vid flera tillfällen sett att steget mellan öl och hårdrock inte är speciellt långt. Nu blir Iwers ännu ett exempel på det. Eller inte bara blir, han har varit ett tag. Tillsammans med Björn Gelotte driver han nämligen krogen 2112 i Göteborg.

– Jag har lärt känna en hel del ölmänniskor. Vi pratade redan i somras om ett samarbete, och jag kände att jag vill vara med på det här med bryggeriet, säger Iwers.

Han kommer in i ett skede när mycket händer och ska hända för Odd Island Brewing. Efter succén på de lokala Systembolagen med ölen Citrauvin har den börjat att bryggas hos Lycke Bryggeri. Från och med nästa vecka är Citrauvin möjlig att beställa från andra Systembolag.

Samtidigt pågår en expansion i bryggeriet, där ett 550-litersbryggverk installeras, och bryggeriets första folköl är klar inom kort.

– Nu expanderar vi, det kommer att komma en hel del olika öl framöver. Men det är viktigt att skynda långsamt och framför allt att inte tumma på kvaliteten, säger Iwers.

Han kommer inte att släppa musiken helt. Vid sidan om bryggeriet och restaurangen blir det olika musikprojekt också. Men bryggeriet får störst fokus.

– Vi vill göra bra öl både för ölnördar och för vanligt folk, säger han.