Enkät: Modernist satsar på bryggpub

Beernews har frågat ett antal svenska bryggerier om både året som gått och året som kommer. Här kan du se svaren från Modernist i Stockholm.

1. Vad var det bästa med 2016 för ditt bryggeri?
Efter att ha sökt nya lokaler i över ett år hittade Modernist tillslut rätt i en före detta Jaguar-verkstad på Folkungagatan 136 på Södermalm i Stockholm. Vi har precis klarat av flytten och börjat brygga på nya adressen som vi dessutom delar med Stockholms Bränneri, ett gindestilleri som bränner gin i sin vackra kopparpanna och som precis släppt sin första gin.

2. Vad är det viktigaste för ditt bryggeri under 2017?
Att utmana oss själva och skapa nya grymma öl, så klart. Men vi ser fram emot att få vårt taproom/provsmakningsbar på plats så att vi kan bjuda “hem” alla ölälskare till Modernist. Att nå ut utanför Stockholm vill vi också framöver, vi har precis ingått samarbete med distributören drycks.se. Vi tittar även på investeringar för att underlätta produktion och buteljering. Modernist är ett väldigt manuellt bryggeri idag.

3. Hur mycket öl producerar ni under 2016 och vad tror du att ni producerar under 2017?

Cirka 20 000 liter under 2016. 2017 brygger vi mer, så mycket vi kan, men hur mycket vet vi inte idag, 30 000 liter?

4. Vilken är den viktigaste frågan för svenska bryggerier under 2017?
Att fortsätta experimentera och hitta den egna svenska/nordiska ölidentiteten, och att jobba vidare med den kvalitetshöjning vi tycker oss se överlag från de svenska bryggerierna. Bra jobbat Sverige!

5. Vilket var Sveriges bästa bryggeri under 2016?
Det måste vara Omnipollo. Att dessutom kunna promenera bort till Omnipollos Hatt vid Mosebacke och dricka deras öl är en lyx.

6. Vilken var Sveriges bästa öl under 2016?
Vi är riktigt impade av Dugges Ethiopia Welena Stout.