Robert och Micael startar ny ölpodd

Robert Andersson och Micael Lysén på nya podden Ölvärlden. Foto: Privat

Nu får Sverige snart en ny Ölpodd. Bakom podden står Robert Andersson, känd från bland annat Växjö Ölfestival och Trädskogens Bryggeri, och ölsommelieren Micael Lysén.

Strax före jul kommer det ett pilotavsnitt av podden som ska heta Ölvärlden.

– Jag stötte på Micael Lysén och vi började snacka. Det var väldigt trevligt och vi fungerade bra ihop. Vi har båda hållit digitala ölprovningar och vill sprida ölkultur så det blev det en podd, säger Robert Andersson.

– Jag tycker att det finns utrymme för fler poddar och vi tänker lägga mer fokus på öl och mat, men även många andra ämnen som berör öl. Just kombinationen öl och mat är något som vi inte har sett så mycket av i de andra poddarna som finns och med tanke på Micaels bakgrund med öl och mat så passar det oss.

Robert Andersson har tidigare drivit Trädskogens Bryggeri, startat Växjö Ölfestival, skrivit en bok tillsammans med Peter M Eronson och nu senast aktuell med sitt projekt Folk & Öl men har har faktiskt drivit en podd tidigare också.

– Jag gillar formatet och jag gjorde en podd för ett par år sen med Erik Börén, berättar Robert.

Och även om det projektet stannande av så har han kvar entusiasmen för podd som kommunikationsmedel.

– Tidigare har jag hållit många ölprovningar och saknar dialogen med andra ölintresserade. Det här är ett sätt att bejaka det intresset nu när det inte blir så många ölprovningar.

Det faktum att det är några mil mellan Robert Anderssons Småland och Micael Lyséns Dalarna bekymrar inte.

– Vi behöver ju inte träffas för att spela in, det finns inga begränsningar.

Tanken är att det ska komma ut ett avsnitt varannan vecka med ett pilotavsnitt före jul, nästa direkt efter nyåret och sen rulla på.