Nya projekt – men Robert lämnar bryggeriet

En hel del nytt är på gång i ölprofilen Robert Anderssons liv. Men samtidigt kliver han nu av bryggeriet Trädskogen.

Robert Andersson gillar att göra olika saker när det gäller öl. Under kort tid är det flera projekt som sjösatts. Men han lämnar alltså också Trädskogens Bryggeri.

– Jag bestämde mig för en tid sedan. Jag kände att jag inte riktigt utvecklades längre och det blev mycket jobb, säger han.

Mattias Diesler ska driva bryggeriet vidare och har nya samarbetspartners på gång.

– Jag kände att andra projekt gav mig mer inspiration och till slut måste man bestämma sig. Samtidigt känns det fantastiskt att bryggeriet ska leva vidare, säger Andersson.

Någon brist på ölrelaterade jobb blir det inte för honom. I stället är det flera nya projekt som nyligen startats upp eller som är på gång.

Bland annat ska han starta en ölpodd tillsammans med komikern och radioprofilen Erik Börén.

– Han är programledare på radio och gillar öl. Vi har pratat länge om att göra det här och nu har vi gjort några provavsnitt. Vårt fokus är hantverksöl och intervjuer med ölpersonligheter och händelser främst i södra Sverige, säger Andersson.

Han driver också Växjö Ölfestival vidare och även i år blir det dessutom en ölvecka i staden i samband med festivalen.

Andersson nöjer sig inte med det utan ska också börja med att blogga igen. Ölvärlden kallas bloggen och där vill han skriva om öl i största allmänhet.

– Jag gillar att skriva och fick mersmak när jag skrev en bok med Peter M Eronson i fjol. Det blir också lättre att blogga nu när jag inte jobbar på ett bryggeri eftersom jag då är opartisk, säger Andersson.

Dessutom har han startat en ölklubb i din hemstad Karlshamn. Friends And Flavors Beer Club som anordnar ölträffar med olika teman tio gånger per år.