Allt mer kritik mot arbetsvillkor på Anchor

Nu tar de anställda på Anchor strid mot arbetsgivaren.  Anledningen är de försämrade villkoren efter att japanska Sapporo tog över bryggeriet.

San Fransisco-bryggeriet Anchor tillhör de som verkligen banat väg för andra på den amerikanska ölscenen. 2017 togs bryggeriet över av japanska Sapporo och deras amerikanska division.
Men de anställda är långt från nöjda med utvecklingen efter övertagandet. Dåliga löner, få möjligheter till bonusar och förlorade privilegier för de som engagerat sig fackligt vittnas det om bland de anställda. Lönerna går inte alls upp i den takt som huspriserna gör i San Fransisco och för många börjar det bli svårt att behålla sina hem. Det finns också anställda som vittnar om att de inte får jobba mer än 29 timmar per vecka, eftersom företaget utlovat hälsosatsningar till dom som jobbar 30 timmar eller mer.
– Vi är stolta över att vara Anchor och vi vill att Anchor ska ordna fram bra jobb igen. Det är en tradition i San Fransisco med bryggeriet. Det brukade vara en av de bästa platserna att jobba på och vi vill att det ska bli så igen, skriver facket i ett pressmeddelande.