Reza satsar på både bryggeri och bar

Det lilla bryggeriet i köket blir kvar, men det ska också bryggas på ett större bryggverk. Foto: Ronny Karlsson.

Planen var att sälja. Men nu satsar Reza Ganon vidare med både baren och bryggeriet i 3 Små Rum. Målet är att ha tio egna öl på fat.

Beernews skrev i början av december om Reza Ganons planer på att sälja 3 Små Rum i Göteborg. Han började tröttna på att jobba sena kvällar efter 19 år i baren.

Flera intressenter fanns, men någon affär blir det inte.

– Jag har pratat med tänkbara köpare i både Stockholm och Göteborg, men nu lägger jag det på is och kör vidare, säger han.

I stället anställs två personer som ska jobba i baren och köket. Det ska ge Reza Ganon den tid han vill ha för att brygga öl. 3 Små Rum har de senaste åren gjorts om till en bryggeripub och planen är nu att brygga mer öl.

– Nu kan jag jobba färre kvällar och helger och då får jag tid att brygga öl, säger han.

Så här långt har ölen bryggts på ett litet bryggverk i köket bakom baren. Men i en angränsande lokal står ett bryggverk på 800 liter. Det ska Reza Ganon börja att brygga på under våren.

– Jag börjar nog med att brygga 400 liter i det, jag behöver lära mig lite innan jag kör för fullt. Jag hoppas att tio av mina 18 kranar ska vara egen öl framöver.

I utbudet av öl ska det även ingå folköl.

– Det vill jag absolut göra. Då kan jag sälja ölen både i bryggeriet och i baren, och jag har börjat att titta på growlers så att folk kan ta med sig ölen hem.