Reza satsar på både bryggeri och bar

Det lilla bryggeriet i köket blir kvar, men det ska också bryggas på ett större bryggverk. Foto: Ronny Karlsson.

Planen var att sälja. Men nu satsar Reza Ganon vidare med både baren och bryggeriet i 3 Små Rum. Målet är att ha tio egna öl på fat.

Beernews skrev i början av december om Reza Ganons planer på att sälja 3 Små Rum i Göteborg. Han började tröttna på att jobba sena kvällar efter 19 år i baren.

Flera intressenter fanns, men någon affär blir det inte.

– Jag har pratat med tänkbara köpare i både Stockholm och Göteborg, men nu lägger jag det på is och kör vidare, säger han.

I stället anställs två personer som ska jobba i baren och köket. Det ska ge Reza Ganon den tid han vill ha för att brygga öl. 3 Små Rum har de senaste åren gjorts om till en bryggeripub och planen är nu att brygga mer öl.

– Nu kan jag jobba färre kvällar och helger och då får jag tid att brygga öl, säger han.

Så här långt har ölen bryggts på ett litet bryggverk i köket bakom baren. Men i en angränsande lokal står ett bryggverk på 800 liter. Det ska Reza Ganon börja att brygga på under våren.

– Jag börjar nog med att brygga 400 liter i det, jag behöver lära mig lite innan jag kör för fullt. Jag hoppas att tio av mina 18 kranar ska vara egen öl framöver.

I utbudet av öl ska det även ingå folköl.

– Det vill jag absolut göra. Då kan jag sälja ölen både i bryggeriet och i baren, och jag har börjat att titta på growlers så att folk kan ta med sig ölen hem.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Reza satsar på både bryggeri och bar

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer