Restriktioner ser ut att förlängas igen

Regeringen, här socialminister Lena Hallengren, förväntas i dag presentera förlängda restriktioner för landets barer och restauranger. Foto: Pressbild.

Räkna med fortsatta restriktioner på landets krogar även efter 3 maj. I dag väntas regeringen presentera den nyheten efter förslag från Folkhälsomyndigheten.

Det är nyhetsbyrån TT som berättar att Folkhälsomyndigheten ska ha föreslagit för regering att gällande restriktioner ska gälla även under maj.

I dagsläget gäller stopp för alkoholservering vid 20.00 och stängning en halvtimma senare. Reglerna gäller till 3 maj, men ser nu alltså ut att förlängas.

Ett högt tryck på landets intensivvårdsavdelningar, samt en fortsatt hög smittspridning ska vara huvudorsakerna till myndighetens rekommendation.

Regeringen förväntas meddela besked om de förlängda restriktionerna i eftermiddagen. Sedan julafton i fjol har reglerna med alkoholstopp vid 20.00 gällt i landet.

Restriktionerna har bidragit starkt till att antalet varsel inom hotell- och restaurangbranschen ligger på rekordhöga nivåer och allt fler krogar kämpar för sin överlevnad i en tid med lägre intäkter och färre besökare.

Beernews kunde också nyligen berätta om hur ungdomar och framför allt unga kvinnor är de stora förlorarna när företagen tvingas till fler uppsägningar.