Restriktioner hela sommaren för barer

Det kommer inte att tillåtas fler besökare på svenska uteserveringar under sommaren. Foto: Pixabay.

Räkna med restriktioner för barer och restauranger under hela sommaren. Inrikesminister Mikael Damberg öppnar inte för några förändringar under de kommande veckorna.

Under måndagsförmiddagen hälls en presskonferens där inrikesminister Mikael Damberg (S) meddelade att samtliga de restriktioner som finns i samhället i dag kommer att vara kvar över sommaren.

– Regeringen har gjort en sammanlagd bedömning av detta och anser att de lättnader i restriktioner som faktiskt har förekommit inför sommaren, att det faktiskt får räcka. Och att vi har ett ansvar att se till att smittspridningen inte tar ny fart i Sverige, säger Mikael Damberg till Sveriges Radio.

Restriktionerna innebär bland annat att folksamlingar på fler än 50 personer inte är tillåtna, och dessutom ska det hållas större avstånd än normalt på caféer, restauranger och barer. Dessutom är det inte tillåtet med lika många gäster på dessa ställen.

Här ska man alltså inte förvänta sig någon mer förändring under sommaren och frågan är när och om det kommer nya regler.

I augusti inleds höstsäsongen för till exempel ölfestivaler. Malmö Öl & Whiskyfestival har redan meddelat att man ställer in sitt evenemang i mitten av augusti. Hur övriga större ölfestivaler resonerar kan du läsa mer om här på Beernews i kväll.