Rekordintresse för öl mot rasism

”Black Is Beautiful” är ölet som lanseras i kampen mot rasism. Nu är det över 800 bryggerier som ställer sig bakom initiativet och brygger ölet.

Beernews berättade för ett par veckor sedan om ölet och då var det 160 bryggerier som engagerat sig och bestämt sig för att brygga ölet.

Men därefter har intresset fortsatt att öka och det snabbt. I skrivande stund är det 818 bryggerier från 13 olika länder som engagerat sig, och samtliga amerikanska delstater är representerade.

Ölet är en imperial stout och receptet har tagits av bryggeriet Weathered Souls från San Antonio, Texas. Receptet finns att hämta hem via bryggeriets hemsida och man uppmanar alla deltagare att använda samma recept.

Ölet bryggdes av Weathered Souls som en markering mot rasism efter att George Floyd avlidit i samband med ett polisingripande i slutet av maj.

Allt överskott från de olika ölen är tänkt att gå till olika lokala verksamheter som stöttar människors lika värde. Enligt hemsidan är det än så länge inget svenskt bryggeri som hakat på.