Restriktioner för krogarna förlängs

Alkoholstopp från 20.00 ända till 3 maj. I dag kom statsministern Stefan Löfvén väntade besked om att förlänga restriktionerna för landets krogar. Foto: Pressbild.

Alkoholstopp från 20.00 ända till 3 maj. I dag kom regeringens väntade besked om att förlänga restriktionerna för landets krogar.

 

Det var i tisdag som Beernews och många andra media kunde berätta om Folkhälsomyndighetens hemställan till regeringen, där man ville se att dagens restriktioner skulle förlängas från 11 april till 3 maj.

Det påverkar då bland annat landets restauranger, barer och kaféer som måste fortsätta att stänga 20.30 och avsluta alkoholförsäljningen 20.00

I dag meddelade regeringen att man går på Folkhälsomyndighetens linje.

– Dagens besked är att restriktionerna kommer att ligga kvar på samma nivå, sade socialminister Lena Hallengren (S) på en presskonferens under onsdagseftermiddagen.

Det besvärliga läget med fler coronasmittade svenskar ligger bakom beslutet. Statsministern har samma sak att säga i dag som för ett år sedan inför påsk.

– Budskapet är det samma, håll i och håll ut. Smittläget är på en för hög nivå, safe statsminister Stefan Löfvén (S) på presskonferensen,

Han uppmanade svenskarna att inte samlas på stora fester under påskhelgen.

Vad som händer efter 3 maj är i dagsläget oklart. Vid ett flertal tillfällen har restriktionerna förlängts, och även utökats. Sedan julafton har alkoholstoppet från 20.00 gällt i Sverige.

Beskedet innebär att många restauranger får kämpa vidare med lägre intäkter under ytterligare ett antal veckor.

Enligt siffror från Visita har antalet konkurser ökat snabbt inom besöksnäringen och den utvecklingen lär fortsätta med förlängda restriktioner.