Restaurang nytt steg i Revsunds utveckling

Bildspel

Bild 1 av 5

Tommy Jonasson redo att servera både öl och starkare drycker i baren på lördag.

Restaurang med fulla rättigheter. Det är nästa steg i Revsund Brewerys utveckling. På lördag är det premiär i Pilgrimstad.

 

Bryggeriet drivs av Tommy Jonasson och Henrik Spansk, som först satsade på hemorten. Men sedan en tid tillbaka hyr man en del av en fastighet i Pilgrimstad strax söder om Östersund.

Där har man haft en provsmakningsbar, men nu uppgraderas den till en restaurang med mat och fulla rättigheter.

– Vi ska servera öl och starksprit och ha en avancerad barmeny med eget kök. Det blir lokalt fokus med nötkött, älgkött, fick och ost samt den egna ölen i en del rätter, vi satar på en unik meny med väldigt mycket Jämtland, säger Tommy Jonasson.

Lokalerna går att anpassa så att de följer gällande regler för corona och till lördagens premiär hoppas man på ett bra intresse men inte alltför många gäster.

– Det blir skönt att ha ett ben till att stå på. Det här är en kul grej och inte vårt huvudfokus, men vi ska i alla fall anställa en kock på deltid, säger Jonasson.

De båda grundarna har fortfarande andra jobb och sköter Revsund Brewerys verksamhet på övrig tid. Under våren har det varit tufft att få ölen sålda.

– Försäljningen på Systembolaget ökar nästan överallt, men inte här. Jämtland har haft sämst utveckling. Det är så många norrmän som brukar åka hit, vi tappar precis som man gör i Strömstad, säger Jonasson.

Det som då varit glädjande är att satsningen på gin och annan starksprit har fungerat bra.

– Våra första släpp av gin på Systembolaget var lite av en räddning i coronakrisen början. Men de senaste veckorna har det börjat att röra på sig även på andra håll, säger Jonasson.

Det är inte bara försäljningen som påverkats. En flaskfyllare som beställts tog fem månader att få hem, och det var under en period problem med att få tag på korkar till spritflaskorna. Men trots en del strul tror Tommy Jonasson på framtiden. På lördag börjar en ny del av företagets utveckling.

– Bara det inte kommer något bakslag så är nog det värsta gjort. Nu tittar vi framåt, säger han.