Här finns världens billigaste pint

Världens billigaste ölstad är Caracas i Venezuela enligt en ny undersökning. Foto: Pixabay.

34 pints i Caracas eller en pint i Doha? Så mycket skiljer ölpriserna i världens billigaste och dyraste städer.

Det är sajten finder.com som tagit fram statistik på ölpriser från olika städer i världen och man kan lugnt konstatera att det skiljer en hel del.

Fyra av de fem billigaste städerna ligger i Afrika, men allra billigaste ölen hittar du i Sydamerika. I Venezuelas huvudstad Caracas är nämligen snittpriset för en pint 0,32 pund, vilket motsvarar 3,65 kronor. Övriga städer på topp fem-listan är Freetown, Sierra Leone (0,41 pund), Lusaka, Zambia (0,57 pund), Antananarivo, Madagaskar (0,62 pund) och Niamey, Niger (0,62 pund).

Allra dyrast är ölen i Doha, Qatar, där snittpriset landar på 10,86 pund. Det motsvarar drygt 124 kronor per pint och den summan skulle ge 34 pints i Caracas. Ölen kostar också en hel del i Dubai, Förenade Arabemiraten (8,70 pund), Oslo, Norge (7,57 pund), Manama, Bahrain (7,41 pund), samt i New York, USA (7,23 pund).

Som alltid är de här undersökningarna svåra att få exakta, men de ger ändå en tydlig fingervisning om hur mycket priset på öl skiljer sig åt på olika platser.