Öl vid fotbolls-VM – men inte för alla?

Det ser ut att i alla fall bli en del alkoholservering vid fotbolls-VM i Qatar nästa år. Foto: Pixabay.

Blir det öl eller inte för de många fotbollsfans som vill se VM i Qatar nästa år? Än är inte allt bestämt men det verkar kunna bli ölservering på arenorna för de besökare som bokar speciella paket.

Det var redan 2010 som Qatar utsågs till värd för fotbolls-VM 2022, och ända sedan dess har det diskuterats hur det blir med öl och annan alkohol i det strikt muslimska Qatar.

Några pubrundor och festande natten lång ser det inte ut att bli för fansen, men för en del kan det i alla fall gå att dricka öl eller annan alkoholhaltig dryck.

Men då kan det bli så att man måste kosta på sig något av de paket under samlingsnamnet Official Hospitality Programme, som nu släppts. Då betalar man rejält med pengar för ett paket som ger matchbiljett, boende samt mat och dryck. Där går det också att boka biljetter för sitt lands samtliga gruppspelsmatcher.

Men de som ”bara” köper en biljett till en match kan bli utan alkohol. Ingen vet i dag vad som ska gälla.

Paketbiljetterna har släppts och enligt uppgift har det resan sålt fler paketbiljetter än det gjorde totalt både vid VM i Brasilien 2014 och Ryssland 2018. Om det har att göra med att det ska gå att få en öl i samband med matcherna då är oklart.