Rekordintresse för ölkonferens i Malmö

Det blir rekordmånga deltagare när Craft Beer Conference genomförs i Malmö i nästa vecka. Dagen kommer att handla om skum, fatlagring och humle.

Det är fjärde året som Craft Beer Conference genomförs i Malmö och för varje år har intresset ökat. Den här gången är redan hela 86 bryggare anmälda till den kunskapsfyllda dagen.

Tre rutinerade och kunniga huvudtalare kommer det att gå att lyssna till 14 mars. En av dom är Charles Bamforth.

– Han är nog huvudnumret, han kan otroligt mycket och har varit i branschen i 40 år, säger Dan-Magnus Svensson som är en av arrangörerna.

Bamforth är professor emeritus men har nyligen gått i pension. Han kommer att prata om skummet och dess betydelse för ölet. Dessutom kommer han att hålla en föreläsning om smakstabilitet.

– Det handlar mycket om humle idag och olika humle fungerar olika och är olika stabil, säger Svensson.

Som vanligt är även Jamil Zainasheff från Heretic Brewing Company på plats. I år kommer han att prata om grunderna när det gäller fatlagring av öl. En process som snabbt blir allt mer populär även bland svenska bryggerier.

Den tredje föreläsaren är Nils Rettberg som jobbar på VLB i Berlin. Han kommer att prata om humle och bland annat berätta hur man enklast jobbar för att hålla en jämn och bra kvalitet på humlen i ölet.

– Jag lyssnade på honom för några år sedan och det var väldigt intressant. Han har verkligen koll på humle och tar det ner ända till molekylnivå, säger Svensson.

Under dagen kommer dessutom ett antal utställare att finnas på plats utanför föreläsningslokalen för att informera om sina produkter.