Räkna med utsålt på Nöjesguidens ölfest

Tre ölfestivaler på mindre än en månad. Det är vad som väntar för Nöjesguiden. Först ut är Stockholm i helgen och Pelle Tamleht räknar med att det blir utsålt.

Under januari och februari fixar Nöjesguiden med ölfestivaler i Stockholm, Malmö och Göteborg. I helgen är det dags för Stockholm och precis som i fjol håller man till på Kägelbanen på Södra Teatern i Stockholm.

– Vi har 23 utställare på plats och det är några fler än i fjol. Det är lokalen som sätter ribban för hur många vi kan vara men den här gången är det några som delar monter, säger Pelle Tamleht, vice vd på Nöjesguiden.

Det är fokus på Stocholm och Gotland när det gäller bryggerier, och Tamleht tycker att man fått till en riktigt spännande blandning. Det verkar även ölälskarna i Stockholm att tycka.

– Vi kan ta in ungefär 900 personer och det kommer att bli slutsålt. Biljettförsäljningen ligger i paritet med fjolåret och då var det fullt, säger Tamleht.

Festivalen består av ett långt pass som varar mellan 13 och 21. I närområdet arrangeras sedan två efterfester. Importören Galatea kör ett event på Indigo, och på Oliver Twist kör man en fest under hela lördagen.

– Det känns skönt att efterfesten blir på andra platser, vi brukar vara ganska trötta efter festivalen. Det här är andra året som vi är på Kägelbanan och jag håller med de utställare som i fjol sade att nu har vi hittat hem, säger Tamleht.

Han är riktigt nöjd med uppställningen av utställare och ser fram emot en spännande festival. Mest av allt är det ett nytt bryggeri som lockar Tamleht.

– Det känns riktigt kul att få hit Jessica Heidrich och hennes nya projekt med Hop Notch.