Pubar i Liverpool tvingas stänga helt

Alla pubar i Liverpool tvingas att stänga med start onsdag. Foto: Pixabay.

Nya brittiska regler för att hantera coronaviruset slår hårt mot området kring Liverpool. Under onsdagen tvingas då cirka 900 pubar i området att stänga helt.

De nya brittiska reglerna innebär att olika områden kan ha olika restriktioner. Det finns tre olika nivåer och från och med i morgon bedöms Merseyside, där bland annat Liverpool ligger, höra hemma i den högsta riskgruppen. Det innebär att alla pubar i området måste hålla stängt helt.

– Att välja ut enbart pubar för stängning och andra restriktioner är ett felbeslut som är väldigt orättvist, säger Emma McClarkin på British Beer & Pub Association.

Hon ser en stor risk i att en massa pubar i landet kommer att behöva stänga och presenterar nya siffror som visar att pubarna inte bidrar med speciellt många nya coronasmittade personer.

– Siffror från Public Health England visar att branschen bara är ansvarig för tre procent av alla smittöverföringar. Vad är fördelen då med att stänga pubarna för att bekämpa viruset, när man erbjuder en säker och anpassad plats för människor att vara på, säger McClarkin.