Fansen får jubla – men sittande och utan skrik

Brittiska fotbollsfans får bara jubla lite grann om der ser matcher från fotbolls-EM på en pub. Foto: Montage.

De brittiska pubarna som tänker visa fotbolls-EM kan få en del problem. Gästerna ska nämligen helst sitta hela tiden, undvika skrik och man bör sjunga nationalsången med mask.

 

Tusentals brittiska pubar planerar att visa fotbolls-EM och det blir förstås en bra chans att få in extra pengar efter en lång period där pubarna varit stängda.

Men fortfarande gäller restriktioner och det skapar problem.

Grupper på fler än sex personer inomhus och 30 personer utomhus är förbjudna, och det stannar inte där.

Gästerna förväntas nämligen sitta hela tiden och inte skrika. Hur många tror att det kommer att följas om England gör mål i en match?

Redan före matcherna kan det bli problem. Under nationalsången får det inte sjungas för högt, helst ska alla sitta ner, och den som reser sig ska ha en mask på sig.

Det är dessutom upp till pubpersonalen att se till att reglerna följs och att människor inte rör sig mellan borden under en match. Det blir med andra ord helt nya regler för de många britter som älskar att sjunga högt och leva sig in i matcherna.

21 juni är det föreslaget att dagens restriktioner ska tas bort, även om det inte är beslutat till 100 procent ännu. Räkna med att många pubägare verkligen hoppas på att restriktionerna då försvinner.

För ärligt talat, hur många tror att fansen förblir sittande eller tar på sig en mask när de reser sig om Harry Kane gör 1-0 mot Kroatien i 89:e minuten den 13 juni? Det lär heller inte bli lugnare på pubarna 18 juni, när England möter Skottland i en av gruppspelsmatcerna.