Hantverksbryggeri tar över efter Pabst

Central Waters tar över efter Pabst i Milwaukee. Foto: Montage.

Pabst beslutade sig för att sluta med experimentbrygder i Milwaukee. Då tar Central Waters chansen och utökar sin verksamhet.

Pabst är ett öl som inte minst hyllas av studenter. Ölet bryggs i enorma mängder och länge hade man inte något bryggeri kopplat till varumärket. Men nu är en stor anläggning köpt i Kalifornien och under en tid har det också funnits ett pilotbryggverk i Milwaukee, Wisconsin.

Men den satsningen har nu avslutats och då passar Central Waters på att ta över verksamheten och det blir speciellt för Anella Mollica.

– Det här här jättestort för mig personligen. Milwaukee är min hemstad, jag är född och uppväxt där. Under den tiden var det Pabst och bara Pabst som min familj drack. Att kunna ta det vi byggt upp till min hemstad och att vara i Pabsts lokaler gör mig väldigt ödmjuk och jag har svårt att hitta orden, säger Mollica till sajten On Milwaukee.

Central Waters har sin bas i Amherst och Mollica driver bryggeriet tillsammans med Paul Graham.

Planen är att alla ölen som bryggs i Amherst ska finnas tillgängliga i Milwaukee, och där ska man även brygga en del specialöl.

– Vi planerar för att installera en burklina och att ha nya öl som släpps då och då. Det här blir ett ställe för vår personal att brygga ölstilar som vi inte haft plats för tidigare, säger Millica.

Central Waters är inte det mest kända amerikanska bryggeriet i Sverige, men man har rykte om sig att göra bra öl. Bland annat brukar deras tunga mörka öl få höga betyg.