Olycka satte stopp för oktoberfester

Massor med ölburkar hamnade i diket i stället för i butiker och hos barer. Foto: Wisconsin State Police.

Oktoberfestölen var på väg till butiker och barer. Men en olycka satte stopp för det och i stället hamnade massor med öl vid sidan av vägen.

 

Det var i onsdags som olyckan inträffade nära Hixton i delstaten Wisconsin.

En stor lastbil lastad med Leinenkugels oktoberfestöl fick problem och till slut välte fordonet på vägen. Det innebar att stora delar av lasten flög ut och ölen flödade i vägrenen.

Som tur var blev ingen allvarligt skadad vid olyckan, men det ställde till en hel del problem. Dels blev ett antal butiker och barer utan sin öl, dels blev det ett digert jobb att städa upp efter olyckan.

Efter drygt sex timmar var all öl omhändertagen och trafiken kunde flyta på som normalt igen. föraren misstänks efter olyckan för vårdslöshet i trafik.

Leinenkugel är ett av USA:s äldsta bryggerier och det grundades redan 1867.  Familjebryggeriet köptes upp av Molson Coors i slutet av 1980-talet och i dag produceras öl och shandy vid de två anläggningar som finns.

Bryggeriet startades av personer med koppling till Tyskland, och den tyska inspirationen finns med även i dagens produktion. När man 2017 firade 150 år togs det fram ett specialöl som bryggdes hos Hofbräu i Tyskland.