Nu har Stockholm Beer äntligen öppnat

Marianne Wallberg har fullt upp med att organisera den första dagen av Stockholm Beer and Whisky. Foto: Peter Lindh

Nu har Stockholm Beer and Whisky slagit upp portarna och med det har det blivit något av en normalisering efter pandemin, nu är restriktionerna äntligen är borta och vi kan mötas igen.

Men det är inte riktigt normalt på Stockholm Beer and Whisky. Utrymmena känns väldigt stora och här och var finns grupper av stolar utställda. Lite glest mellan utställarna, men festivalgeneralen Marianne Wallberg berättar att varenda plats är såld. Och i dag är det branschdag, då det är mindre folk än på fredag och lördag.

– Det är små montrar och stora ytor för att när vi började planera det här var det fortfarande restriktioner. När de sen släpptes så la vi till en extra rad med utställare och alla platser är bokade.

På torsdagen är det branschdagar och betydligt mindre folk än fredag och lördag.

Från början var det tänkt att det skulle vara 800 platser och 800 stolar under restriktionerna. Nu blir det färre stolar och fler besökare. 7000 räknar man med under de tre dagarna.

Vissa stora bryggerier lyser med sin frånvaro, men Marianne säger att det varit ett problem att det varit så kort tid.

– Oppigårds till exempel kommer när vi kör i december, men har inte mäktat att komma idag.

Men det finns ändå en hel del bryggerier, både lokala från Stockholm och från resten av Sverige. Och bryggarna är glada.

– De ropade yeah, yeah, i går vid inflyttningen, säger Marianne Wallberg.