Female kör igång med aw och provningar

Elin Carlsson är glad över att äntligen få igång med aktiviteter igen.

Nu drar även Female i Göteborg igång med aktiviteter igen efter att ha legat i dvala. På fredag är första eventet.

Female är en förening för kvinnor i Göteborg som vill att kvinnor ska ta mer plats i ölvärlden och vanligtvis brukar de arrangera möten och provningar för medlemmarna. Men med pandemin upphörde den verksamheten helt.

Nu när restriktionerna släpps är det dags för en nystart och redan finns ett par arrangemang på gång.

– Först kör vi en vanlig after work på Beerbliotek på fredag, den är öppen för alla som vill vara med och det behövs ingen bokning, säger Elin Carlsson på Female.

– Sen har vi ett event på Brewers Beer Bar den 16 oktober där Pelle håller i en provning med All In Brewings öl. De har ju kommit med mycket nytt den senaste tiden. Men den är bara för medlemmar, fortsätter hon.

Enligt Elin är det många som hört sig för om när Female ska komma igång igen. Föreningen har inte haft någon digital verksamhet, även om tankar på det funnits. Nu blir det alltså fysiskt framöver i stället.

– Det känns jätteroligt, det har inte hänt så mycket det här året. Sen ska det bli skoj att gå på ölfestivaler, det har jag saknat en hel del. Att dricka öl och umgås. Klart att man ska vara försiktig fortfarande, men man behöver inte känna sig så instängd längre.

Utöver Beerbliotek och Brewers Beer Bar räknar hon med att det blir ett par provningar till under året, innan fokus i stället hamnar på årsmötet i februari. Men därefter hoppas de kunna göra ett roligt projekt.

– Vi håller på att planera för att brygga på kvinnodagen den 8 mars igen. Det blev inget förra året, men nu är tanken att vi ska göra det.

Förhoppningen är att det ska kunna ske på Bearded Rabbit, men helt säker är hon inte eftersom Flodabryggeriet har fullt upp med sin flytt från årsskiftet.

I februari förra året var Female på en resa där de bland annat gjorde en öl med bryggeriet Mookhomor. Blir det nåt mer sånt?

– Vi har inget planerat nu, men vi får se i framtiden. Det var en väldigt rolig resa.

Female har idag runt 70 medlemmar, en siffra som hållit sig konstant under pandemin.

– Vi har inte tappat några, men de får ett år extra utan att betala nu för att det inte har varit några event.