De tvingas flytta för att kunna expandera

Lift Bridge Brewing tvingas att göra sin expansion utanför hemdelstaten Minnesota. Foto: Lift Bridge Brewing.

Minnesotabryggeriet Lift Bridge Brewing vill växa. Nu tvingas man starta ett andra bryggeri i en annan delstat för att få möjlighet till det.

 

Anledningen är förstås de alkohollagar som är betydligt hårdare i Minnesota än i granndelstaten Wisconsin. Lift Bridge kan till exempel inte längre fortsätta med att sälja growlers med öl till sina kunder om de brygger mer än 20 000 barrels på ett år.  Det motsvarar drygt 2,3 miljoner liter öl och det är en mängd som Lift Bridge nu närmar sig.

Därför väljer man att placera sitt andra bryggeri med tillhörande taproom i granndelstaten Wisconsin, där lagarna ser helt annorlunda ut.

Bryggerierna har gemensamt försökt att få till en förändring av lagarna, men har inte lyckats med det. Därför tvingas man i stället för att bara expandera alltså bygga ett andra bryggeri i Wisconsin.

Även bryggeriet Tattersall kommer att göra på samma sätt.

För Lift Bridge Brewing blir detta en stor satsning där man kommer att ha sittplatser både inomhus och utomhus. Dessutom kan man sälja sin growlers från båda bryggerierna, då deras expansion inte sker i Minnesota.