Premiär för Beerblioteks nya taproom

När Beernews var på besök tidig eftermiddag var det inte så många på plats, men de som fanns njöt av solen på utsidan tillsammans med en öl eller två.

Bild 8 av 8

När Beernews var på besök tidig eftermiddag var det inte så många på plats, men de som fanns njöt av solen på utsidan tillsammans med en öl eller två.

Det händer mycket på Beerbliotek nu och en av de sakerna är att det var premiär för bryggeriets nya taproom i fredags.

Beerbliotek har hängt med ett tag nu och taproom har de haft ett tag. Men inför premiären i år var det ändå lite speciellt. Det ganska trånga taproom som fanns förut är borta och i stället har man nu ett nytt taproom med generöst utrymme och dessutom en uteservering. Man har även en kiosk där bryggeriets merch säljs.

Mycket handlar om att Beerbliotek nu ökat personalstyrkan. 2020 var man sju och nu är man elva. Det betyder att de tre huvudägarna Darryl de Necker, Richard Bull och Adam Norman nu kan ägna sig mer åt framtidsprojekt istället för daglig drift. Och ett nytt taproom är ett av tecknen på det.

– Vi har människorna som kan göra allt nu vilket betyder att vi kan tänka mer nu, säger Darryl de Necker när vi pratar med honom på premiären.

Han är full av entusiasm för allt som kommer att hända med bryggeriet framöver och det är planer som vi på beernews.se får återkomma till senare. För nu är vi här för en premiär.

Om man jämför med Beerbliotek tidigare taproom så är det betydligt luftigare nu. Väggar har kommit till och väggar har försvunnit och i slutändan är det en stor förbättring. Nu kan, den dag pandemins restriktioner försvinner, Beerbliotek härbärgera 150 gäster i sitt taproom. Skiner solen så finns dessutom 150 plaster till på utsidan.

När vi besöker Beerbliotek är det fortfarande tidig eftermiddag och inte så många som hunnit sluta jobbet, så de flesta platserna fylls av ledig personal även om det finns en eller annan vanlig kund som hittat dit. Öppettiderna är från lunch.

– Ja, den här helgen har vi öppet från lunch till 20.00 och kör både fredag och lördag, säger Darryl de Necker.

– Sen kommer vi att hålla öppet alla fredagar i sommar.

Än så länge finns ingen matservering. Darryl berättar att det blir nästa steg. Richard Bull håller med.

– Innan hade vi deals med pizzerior, men nu vill vi göra det själva, säger han.

De håller det inte för omöjligt att det blir en restaurang i framtiden med fullständiga rättigheter heller.

– Ja, det kanske blir det men det hänger på att vi får tillstånd för det och det går inte just nu eftersom det är en industrifastighet, säger Darryl de Necker.