Jeanette väljer ut helgens ölfavoriter

Jeanette Borggren gör ölvalen inför den här helgen. Foto: Montage.

Fredag igen och dags för Helgens öltips. Den här gången kommer tipsen från Jeanette Borggren.

Jeanette jobbar på Brewdog i Malmö och har valt en spännande kvartett med öl. Här är de fyra ölen:

Brekeriet Pink Passion, 330 ml,  4,8%, 33,90 kr, Övrig syrlig öl

En av mina absoluta favoriter från detta bryggeri, mitt första val när jag vill ha en avslappnande dag nere vid havet. Välbalanserad, glutenfri havrebaserad sur öl med mycket fruktighet från passionsfrukten och hibiskusen som tillsätts under bryggningen. Sommarfräsch suris.

Duvel Moortgat – Duvel Triple Hopt Cashmere 330 ml, 9,5%, 34,90 kr, Belgisk ljus ale

Den traditionella belgiska djävulen med stort djup, sprudlande kolsyra, tropisk frukt och nu trippelhumlad med cashmere-humle som ger en len örtig beska med inslag av citrusskal. Något att avnjuta en kommande sommardag vid grillen med vänner.

Remmarlöv & Riegele Collaboration Maibock  330 ml, 7,0 %, 29,90 kr, Ljus bocköl

Efter att utvecklat en nyfunnen kärlek för tysk bocköl blev jag överlycklig när Remmarlöv släppte som maibock med tyskarna på Reigele. Denna ljusa lager stil med mycket djup, mild beska, medium sötma och hög kryddighet passar de flesta sommaraktiviteter.

Collective Arts – Stranger Than Fiction 473 ml, 5,5%, 29,90 Torr porter och stout

En sammetsdröm med lena mörka toner samt fyllig chokladsmak och rostade toner  i en fantastisk balans på burk. Denna öl är en ”go to” för den som vill prova det lite mörkare ölet. Denna passar fint som en efterrätt antingen i glaset eller i desserten.