Premiär för Alex på stora festivalen

Alex Ek serverade mjöd på MBCC för första gången i helgen. Foto: Ronny Karlsson.

Han har garanterat minst produktion av alla som ställde ut på MBCC i helgen. Men Alex Ek och hans Attic Meadery fick många lovord och snart väntar nya stora festivaler.

Göteborgaren Alex Ek började med att göra mjöd hemma, men sedan några år tillbaka säljs hans mjöd kommersiellt under namnet The Attic Meadery.

Produktionen sker hos O/O Brewing och det är inte så att han tar upp jättemycket plats där. Produktionen är nämligen blygsam även i jämförelse med de flesta hantverksbryggerier.

Men mjöden hyllas, han är en av de allra bäst betygsatta svenska dryckesproducenterna på Untappd, och i helgen var det premiär på MBCC i Köpenhamn.

– Det kändes väldigt bra att få vara med. Det är en av dom största ölnördsfestivalerna där ute, som alltid har fantastiska utställare och som jag har lång historik av att gå på som besökare – så att få vara med där är häftigt! Väldigt bra arrangerat och från ett utställarperspektiv så var allt i princip perfekt. Det märks att dom gjort detta i tio år nu, säger han.

Ek har varit som besökare på nästan alla tidigare festivaler och har uppskattat utbudet av dryck. Nu var det gäster från olika håll i världen som i stället drack hans drycker.

– Det var gott om folk som ville dricka trots att vi är en väldigt liten fisk i en väldigt stor pöl här och den feedback jag sett har mestadels varit positiv. Det känns som att dom som kom för att prova var alla olika typer av människor. Visst hade vi några av våra fans på plats men utöver den lilla gruppen så var det väldigt spritt.

I takt med att hans mjöd får allt mer uppmärksamhet, blir det också flera festivaler som vill ha med hans mjöd.

– Nästa stora festival blir Brewskival i augusti men innan dess så kommer vi även delta på Carlstad Beer & Music samt den lilla Stockholms-versionen av All In Beer Fest. Så det blir lite att göra innan sommaruppehållet, säger han.