Postnord gav Lincoln extra dag i Sverige

Nu har bryggaren Peter Lincoln fått lämna Sverige. Men på grund av Postnords slarv blev han faktiskt kvar en dag längre än planerat i Sverige.

Ni kan säkert historien om Peter Lincoln och hans utvisning. Efter att Beernews först avslöjat nyheten spred sig det hela till media runt om i landet och från många håll har det höjts röster om en förändring av reglerna.

För Peter Lincoln gjorde dock inte protesterna någon skillnad utan han hade bokat en flygbiljett till USA i måndags. Men i sista stund blev han kvar en extra dag. Postnord hade nämligen slarvat bort hans nya pass.

Passet skulle ha delats ut redan 11 oktober på Lincolns hemadress, men kom på villovägar. Det hamnade i stället hos ett ombud för att sedan skickas tillbaka för omsortering.

I fredags försökte Lincoln ta reda på var hans pass fanns och under helgen fortsatte arbetet med att få veta vad som hade hänt. I måndags morse, bara timmar före hans planerade avresa, fick han veta att passet kunde hämtas ut först på tisdagen.

Det innebar att han fick boka en ny flygbiljett till en kostnad av 125 dollar.

– Det är troligt att paketet fått en felaktig fraktsedel. Det är högst beklagligt. Vi är förstås väldigt ledsna för detta, säger Julia Spector, presschef på Postnord till sajten fPlus.