Populärt ölställe kommer att stängas

Billigast i Stockholm och allt fler besökare. Men trots det stänger Ölbaren i NK-huset i Stockholm om bara några veckor.

Ölbaren Foodhall Stockholm är numera det officiella namnet på baren som ligger i bottenvåningen på NK-huset i Stockholm.

Under drygt sju år har man där serverat öl, inledningsvis bara på flaska, men nu finns även sex kranar. Men 13 maj är det sista dagen som baren har öppet.

– Hela butiken stänger igen och då drabbas vi också. Det är trist och jag vet inte vad som händer efter att vi har slagit igen, säger Martin Jarsäter.

Han har varit barchef i cirka ett år, en tjänst han tog över efter Linda Linnér, som var med och startade upp baren.

Inledningsvis var det inte massor med besökare i baren, men det har förändrats.

– Länge var det en väl bevarad hemlighet att vi fanns här i NK-huset. Men intresset har ökat och inte minst under det sista halvåret har det varit mycket folk här, säger Jarsäter.

Det hela började med åtta olika flasköl men som mest har man haft runt 200 öl samtidigt. Baren har heller aldig varit knuten till en eller ett fåtal leverantörer.

– Senast jag kollade igenom alla öl hade vi köpt från tio olika leverantörer. Det har hjälpt oss med att kunna ta in mycket ny öl, säger Jarsäter.

Baren har också blivit känd för att hålla låga priser, vilket förstås varit uppskattat av ölentusiaster.

– Ja visst är vi billiga. Baren ska klara sina egna utgifter, det har inte behövts mer än så. Givetvis har priserna hjälpt till med att ha väldigt nöjda kunder.

27 april genomförs det sista officiella eventet, då Brill kommer på besök med öl från Omnipollo. Därefter är det öppet som vanligt framtill 13 maj. Då stänger hela ICA-butiken, som baren varit en del av, och sammanlagt är det drygt 50 personer som då blir av med sitt jobb i NK-huset.