Poppels växer – tar över efter tv-serie

Bildspel

Bild 1 av 2

Mats Wahlström och Poppels tar över lokalerna där tv-serien "Vår tid är nu" spelats in. Kvar i lokalerna finns bland annat entrén till Djurgårdskällaren, seriens restaurang.

 

Tv-serien ”Vår tid är nu” är färdiginspelad. Då passar Poppels på att utöka sin yta rejält.

Det har pågått en hel del verksamheter i den fastighet som kallas Jonsereds Fabriker. Poppels utvecklas i snabb takt och andra företag satsar också stort. Samtidigt har populära SVT-serien ”Vår tid är nu” spelats in i lokalerna.

Men när tv-serien nu är färdiginspelad passar Poppels på att växa i de lokalerna. 800 kvadratmeter läggs till de 1600 kvadratmeter som man har idag.

– Till största delen kommer det att bli lageryta, men det kan också på sikt bli en burklina i lokalerna, säger vd Mats Wahlström.

Men det ska också satsa på ett rum där man samlar all sin fatlagring. I dag finns knappt 40 fat och fler ska det bli.

– Fatlagring är en växande del av det vi gör. I dag finns ölet Kokostopp och vårt nya öl med Wakefield på faten, men vi ska göra egna fatlagrade öl också. Bland annat några olika barley wines, säger Wahlström.

I samband med expansionen har man också fått möjlighet att flytta sina kontor. Tidigare låg kontoret i nära anslutning till den i bland lite högljudda produktionen, men nu har man flyttat in i en annan del av fastigheten.

– Det viktiga blir att ha en lösning så att vi inte kommer för långt från varandra, säger Wahlström.

Från och med 1 januari tar Poppels över de nya lokalerna, och än så länge är det inte klart i detalj hur alla ytor ska användas. Men klart är att en expansion behövdes. När man flyttade in i Jonsered för några år sedan kändes lokalerna enormt stora, men nu är den mesta av ytan upptagen av bland annat betydligt fler tankar.