Poppels prisas för sin stora tillväxt

Poppels fortsätter att skörda framgångar. Nu har bryggeriet prisats för sin stora tillväxt.

– Helt otroligt! Det är bara fyra år sedan vi släppte vårt första öl. Så mycket har hänt sedan dess, säger Mats Wahlström, VD och grundare på Poppels.

Det är Almi Väst i Göteborg som rankat de tio företagen i Västra Götalandsregionen som haft bäst tillväxt under 2015. På sjätte plats placerade sig Poppels Bryggeri, som numera håller till i Jonsered.

Trots stora investeringar i framför allt den nya bryggerilokalen, lyckades företaget göra ett plusresultat. Det berodde inte minst på att försäljningen på Systembolaget ökade med hela 248 procent under fjolåret.

– Det finns så makalöst mycket engagemang kring oss och våra produkter. Därför vill jag verkligen rikta ett stort tack till våra ölhjältar som plockar bär, pratar om oss i sociala medier och i största allmänhet är fantastiska ambassadörer för Poppels. Säger Wahlström.

Beernews har flera gånger den senaste tiden skrivit om Poppels olika projekt och framgångar. Bland annat blev man tidigare i höst Sveriges största ekologiska bryggeri, och på Stockholm Beer vann man pris för festivalens bästa öl. Nu kan ytterligare en framgång noteras för bryggeriet som startade så sent som 2012.

Här är listan på de tio företage i regionen med störst tillväxt under 2015.

1. Global Security Ips AB, Fjärås +306%
2. Team Build Up Services AB, Sävedalen, +277%
3. Btle Produkter AB, Kungälv, +254%
4. Watteriet AB, Göteborg, +217%
5. Kylfokus AB, Göteborg, +196%
6. Poppels Bryggeri AB, Jonsered, +183%

7. Multiflxia AB, Göteborg, +162%

8. Kvadrat & Bygg AB, Göteborg, +155%
9. Greenbyte AB, Göteborg, +145%
10. Sjövalla Konsulttjänster AB, Mölndal, +144%