Poppels prisade för sin snabba tillväxt

Oavsett bransch är Poppels är ett av de snabbast växande företagen i Västra Götaland. Det prisades man för vid en gala nyligen.

Det är Dagens Industri som varje år delar ut priser i tillväxttävlingen DI Gasell och vid årets gala för Västra Götaland nyligen hävdade sig Poppels Bryggeri riktigt bra.

I konkurrens med framför allt IT-företag, e-handel och byggföretag var man sjunde bästa företag när det gäller tillväxt de senaste fyra åren.

– Vi blev riktigt överraskade att vi hamnade så högt upp. Men får ett perspektiv på vilken fantastisk fas vi faktiskt är inne i, säger VD Mats Wahlström.

Tillväxten under de fyra senaste åren har legat på 725 procent och då var ändå 2016 lite av ett mellanår då det gick mycket tid åt att bygga det nya bryggeriet.

– Det blir förstås tufft att fortsätta växa i den takten hela tiden, men vi har haft en stark tillväxt även under 2017.

För att få vara med i tävlingen måste företagen ha fyra färdiga årsbokslut bakom sig. Det krävs minst tio anställda och en omsättning på mer än tio miljoner. Bolagen ska ha ett positivt resultat totalt för de fyra åren, och tillväxten ska också ha varit organisk. Det går alltså inte att köpa upp företag och hamna på den här listan.

Poppels prisades även i fjol för sin tillväxt, men steget till att hamna på topplistan hos DI Gasell är tuffare. Det är fler kriterier som ska uppnås och konkurrensen är tuffare.

– Det var roligt bara att vara på galan. Att vi skulle placera oss så här högt upp trodde ingen av oss, säger Wahlström.