Pistonhead firar tio med musikpresenter

När Pistonhead firar tio år med att lansera Pistonhead X-Edition. Foto: Pressbild

Spendrupsägda Brutal Brewings varumärke Pistonhead fyller tio år och i samband med firandet skänker man bort ett antal musikinstrument i en tävling och lanserar en ny öl.

Brutal Brewing drog igång Pistonhead 2010 för att göra öl som var lite mer utmanande. 2011 släpptes sen Pistonhead Kustom Lager på Systembolaget och har sen dess även sålts i England.

Pistonhead Foundation, som ska stötta musik- och kulturlivet runt om i Europa och värna om en levande musikscen, har startas längs vägen och ska stötta musik och annan kultur i Europa. Och det är Pistonhead Foundation som nu har utlyst en tävling där musiker eller blivande musiker kan tävla om musikinstrument, som kan vara allt från gitarrer från Fender och Gibson till ett trumset från Pearl.

“Hela tanken med Pistonhead Foundation är att vara en stöttande hand för kreatörer och kreativa personer. Vi tycker därför att det är helt rätt tid nu att aktivt stötta vår inhemska musikscen med lite hårda klappar. Totalt har vi tio paket med allt man kan behöva för att uttrycka sig musikaliskt som ska tävlas ut”, skriver Sofia Andersson, produktchef på Pistonhead, i ett pressmeddelande.

Samtidigt lanserar Pistonhead även en jubileumsöl på Systembolaget, Pistonhead X-edition, ett öl som av Brutal Brewing beskrivs som en lager med tydlig arom och smak av Simcoe, Ekuanot och Olicana.