Peter Iwers vill ha en sommar hemma

SOMMARFRÅGOR 2020

Peter Iwers svarar på våra sommarfrågor. Foto: Ronny Karlsson.

Peter Iwers på Odd Island och 2112 ser fram emot en sommar som blir lugnare än vanligt. Här är alla hans svar i vår sommarserie.

1. Hur har corona-viruset påverkat din ölverksamhet under våren? Vilka åtgärder har ni vidtagit?

Odd Island: Till en början var tappet enormt eftersom alla krogar ville sälja slut sitt lager först vilket är förståeligt. Nu har det lättat något och vi börjar få ut våra öl igen på ställena.
Vi har ökat mycket på systembolaget och då det blivit möjligt för privatpersoner att be sitt lokala bolag ta in vår öl på hyllan har vi även fått in våra öl på några fler butiker. Nu är det bara att hålla tummarna att det fortsätter. Vi har valt att göra mer öl på burk än tidigare.

2112: Vi har tappat rejält på detta. Framförallt på grund av restriktionerna om att man måste sitta ner för att äta eller dricka. Vi har ett ganska stort utrymme där man vanligen kan vänta på bord medan man tar sig något att dricka och det står nu tomt.

2. Vad blir det bästa med din sommar 2020?

– Att få vara hemma med familjen och njuta av en ledig sommar utan massa resanden och måsten.

3. Vilket är det bästa svenska öl du har druckit så här långt i år? Varför är ölet så bra?

– Som vanligt är det svårt att välja en så jag väljer 2: Stigbergets Session Ipa & Duckponds Sombrino är bäst hittills enligt mig.

4. Frågan om gårdsförsäljning ska utredas av Socialdepartementet i höst. Tror du att det kommer att införas i Sverige?

– Jag tror tyvärr att så länge vi inte uppdaterar Sveriges alkohollagar likt man gör ett operativsystem på en dator kommer politikerna fortsätta med sitt fyrkantiga sätt att se på detta och det kommer förmodligen bli nej med argumenten att folkhälsan påverkas.
Men hoppet är viktigt och jag hoppas att det kommer hända. Inte istället för systembolaget utan i ett samexisterande med dem.

5. Du får duka upp till en middag för fyra personer, där det äts god mat och dricks god öl. Vilka tre personer i hela världen skulle du vilja bjuda utöver dig själv?

– Min mamma som gick bort nyligen och mina tre härliga Odd Island-kollegor för vi får aldrig tid att ses:)