Peter är stolt över ölen från Stockholm

SOMMAR 2019

Peter Pikulik vill lyfta fram kollegorna i Stockholm. Foto: Ronny Karlsson.

Peter Pikulik från PKLK tycker att Stockholmsbryggerierna förtjänar mer uppmärksamhet. Det och mer berättar han i vår sommarserie.

1. Du får bara dricka ett enda öl under resten av ditt liv. Vilket öl väljer du och varför?

– Denna frågan är alltid lika svår. Jag älskar ju variationen av öl som finns och dricker sällan samma öl. Men om jag tvingas välja så blir det nog något ljust, kallt och välhumlat.
2. Vilka är världens tre bästa ölländer? Lista och förklara.
– Sverige, Danmark och USA. Egentligen samma motivering till alla. Det är starka hantverksvindar som blåser i alla de länderna. Många bryggerier som leder nya trender samt riktigt bra bryggerier i alla länder.
3. Vilket svenskt bryggeri tycker du förtjänar mer uppmärksamhet?
– Kan nog inte komma på ett enskilt bryggeri just men jag tycker att Stockholms bryggeriscen generellt förtjänar mer uppmärksamhet. Många grymma bryggare och det bubblar i stan på både ett och annat sätt. Stockholm har väldigt många av de minsta hantverksbryggerierna som kanske inte syns lika mycket nationellt men ack så bra!

4. Hur mycket kommer du att vara ledig i sommar och vad ska du hitta på?

– För första gången på fyra år så ska jag tillåta mig att vara ledig i en hel vecka i sträck! Då blir det att bila runt i norra Sverige med familjen.
5. Vilken är Sveriges bästa ölfestival? Motivera.
– Stockholm Brewers Festival! Utan tvekan den mysigaste festivalen jag varit på. Blir ju tyvärr inte av i år igen men hoppas verkligen på att den kommer tillbaka.
6. Hur tror du att det ser ut med gårdsförsäljning av öl och vin i Sverige om tre år?
– Hoppet är ju det sista som lämnar brukar man ju säga men tyvärr så tror jag inte att politiken kommer förändrats tills dess. Hoppas jag har fel!