Brisket öppnar ny bar på Söder i Stockholm

Det ser inte ut som att det ska bli klart till den 2 november, men Peter Pikulik är övertygad om att den nya restaurangen ska bli klar i tid. Foto: Privatbild

Brisket & Friends tar sig nu till ölintensiva Södermalm i Stockholm. Nästa vecka öppnar man en ny restaurang. Och framöver letar man lokal för en bryggeripub.

Sedan tidigare finns Brisket & Friends på Upplandsgatan i centrala Stockholm, i Årsta och i Göteborg. På onsdag nästa vecka öppnar en ny restaurang på Östgötagatan 25 på Södermalm.

– Den blir lite mer intim med plats för 40 personer inne och lika många på uteserveringen och den ligger på ett bra barstråk, säger Peter Pikulik, som förutom att driva bryggeriet PKLK numera också är delägare i restaurangkedjan.

– Det är egentligen inga större skillnader, jag är delägare sedan ett halvår, men vi har jobbat ihop i ett flertal år. Att jag gick in som delägare var bara en bekräftelse på vad vi gjort fram till nu, förklarar han.

I och med att lokalen för den nya restaurangen är mindre blir det lite mer barfokus än på restaurangen i City, men konceptet med BBQ och bärs blir det samma.

– Det ska vara en systerrestaurang med samma mat, tolv kranar och bra whisky, berättar Peter.

Av de tolv kranarna går sex till PKLK och det gemensamma varumärket Big Bone Brews, resten blir roterande gästkranar.

Men är det då inte vanskligt att öppna en restaurang, med tanke situationen just nu?

– Jo, verkligen. Men vi har letat aktivt efter nya lokaler sedan innan corona. Sen har det legat på is, men hela tiden har det trillat in nya lokaler och när den här dök upp var den så bra att vi inte kunde låta bli, svarar Peter.

– Samtidigt har restaurangerna gått väldigt bra trots pandemin och vårt koncept har fungerat väldigt bra för dem som inte vill lägga stora plånboken på mat och öl. Vårt koncept är vår styrka.

Sen stannar det inte vid det. Peter berättar att de jagar en lokal för både bryggeri och restaurang.

– Vi tittar efter nåt ställe där vi kan gå in tillsammans, något som liknar Warpigs i Köpenhamn och vi har varit och tittat på en del lokaler både innanför och utanför tullarna.

– Jag kommer att behöva expandera bryggeriet. Jag brygger 500 liter nu och tanken är att det ska bli 1500 i nästa steg.