Per ska lära sig mer om suröl på Cantillon

Många drömmer säkert om det. Men Per Karlsson har sett till att det ska bli verklighet. Snart ska han jobba en vecka på Cantillon i Bryssel.

Cantillon är världens kanske bästa surölsbryggeri och de många supportrar älksar att vallfärda dit och dricka lambic på plats i bryggeriet. Men för de flesta stannar det där.

Per Karlsson ville dock annat. I våras, när ägaren Jean van Roy var i Malmö, såg Karlsson till att de båda träffades. Han berättade om sina planer på ett surölsbryggeri och sade att han ville komma ner. Efter en del mailkontakt står det klart dett ska bli så.

– Ska man göra bra suröl vill man förstås lära sig av de bästa. Det känns jättekul och hela tanken med den Malmöresan var att få till något sådant här, berättar Karlsson.

Under första veckan i septermber ska han vara på Cantillon och hjälpa till med olika saker. Bland annat ska ett par olika öl blendas.

– Jag tror att Fou Foune och Gueuze ska tas fram när jag är där. Jag kommer att vara på bryggeriet i fem dagar och hoppas på att få hjälpa till med det mesta, säger Karlsson.

Så här i efterhand betydde den där Malmöresan mer än han kanske trott från början. Beernews har tidigare berättat att Karlsson är i uppstartsfasen med sitt eget bryggeri Wild & Sour.

– Det här känns perfekt, det var en väldig flax att vi fick kontakt och att det passade så bra med tiderna.

Karlsson längtar redan till veckan i Bryssel och räknar med att få med sig en hel del kunskaper hem.