Patrik nöjd med priserna under året

BRYGGARENKÄTEN

Patrik Hellström på Bryggverket är glad och tacksam för de priser man vann under 2018. Här är alla hans svar i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– Det har hänt väldigt mycket. Vi har köpt ny mätutrustning för att säkra kvaliteten på all öl. jobbat mer sälj, släppt flera nya öl och vunnit en massa priser för vår öl på festivaler. Men det som stuckit ut mest är nog släppet av Lengräddad och att vi vann Nolia Beer Master med Kaakao Kaakao.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?

– Hittills ligger vi nog runt 50 000 liter. Vi vill gärna upp till 85 000 liter. Det är ungefär vad vi kan få ut max på ett år.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.

– Hmmm, svårt. Finns många väldigt, väldigt bra. Men jag tror O/O. Inte bara för dom gör väldigt bra öl utanför att jag gillar deras open source-tanke att inget är hemligt och hur Olle och Martin missionerar om/för hantverksöl i Ölpölen.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– Kampen om gårdsförsäljningen, hur olika tillstånd tolkas från kommun till kommun och att råvarupriserna går upp på grund av de dåliga skördarna.

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?

– Försöka få upp säljet till vår maxkapacitet och eventuellt börja planera för en flytt till större lokaler.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– Albin skulle helst dricka öl med sin mamma och jag med min morfar. För att dom inte finns här längre och vi saknar dom.