Papazian bryggde öl i digitalt samarbete

Charlie Papazian är USA:s kanske viktigaste ölpionjär. Men när han nyligen samarbetade för att ta fram ett öl skedde bryggningen i Kanada.

 

Papazian startade American Homebrewers Association i slutet av 1970-talet och några år senare var han initiativtagare till Great American Beer Festival.

Fram till för bara något år sedan jobbade han för Brewers Association och har också blivit en profil i Sverige, där han till exempel gästade Great Swedish Beer Festival i fjol.

Nu har Papazian bryggt ett öl som släpps på marknaden, men det ölet släpps i Kanada. Det var nämligen med Great Lakes Brewery i Ontatio som det bryggdes ett öl som kallas för en hybrid-lager.

Samarbetet skedde via Zoom i corona-tider.

– Han gick igenom det recept han var generös nog att skicka till oss och pratade om viktiga steg i bryggningen, delade med sig av historier och svarade på en massa av vårafrågor, skriver Great Lakes Brewery på sin hemsida.

Ölet bryggdes till Ontario Craft Beer Conference som genomfördes den gångna helgen. Även det evenemanget fick genomföras digitalt.