Legendens ölfilm får premiär på GSBF

Charlie Papazian har Sverigepremiär för sin film om amerikansks craft beer. Foto: Privat.

Charlie Papazian är inte bara mannen bakom Great American Beer Festival. Nu har han också gjort en film om amerikansk craft beer. Filmen har svensk premiär på Great Swedish Beer Festival i oktober.

Great Swedish Beer Festival är satsningen som samlar 100 svenska bryggerier under samma tak under sista helgen i oktober. Men allt handlar inte om att dricka öl utan det blir också fokus på inspiration och kunskap för deltagare.

Bland annat kommer kortfilmen ”For The Love Of Craft” att visas under festivalens båda pass och då presenteras den av legenden Charlie Papazian, som kommer att vara på plats. Papazian var med och startade den första organisationen för hembryggare i USA, och var också mannen som drog i gång Great American Beer Festival. I oktober är han på plats i Malmö för att delta under festivalen.

– Vi är löjligt stolta över att GSBF får agera arena för europapremiären av For The Love Of Craft och att Charlie är på plats och presenterar den. Bättre mervärde för besökare än så är svårt att hitta. Vi kan med ärlighet säga att GSBF inte bara är ett ställe att dricka bra bärs på, utan även en arena för påverkan, inspiration och utbildning i branschen, säger Erik Frithiof, en av personerna bakom Great Swedish Beer Festival.