Överbliven vört populär till julbröd

Daniel Eriksson ser gärna att hans vört hamnar i bröd hos lokala bagare. Foto: Ronny Karlsson.

Vörtbröd är för många en viktig del i julmaten. Nu blir det allt vanligare att bagarna tar sin vört från lokala bryggerier.

Julen är förknippad med många traditioner och de flesta traditioner har en lång historia. Vörtbrödet är ett sådant exempel.

I takt med att de svenska smpbryggerierna blir allt fler, har också bagarna vaknat och fått upp ögonen för vad som händer där. Den överblivna vörten är nämligen på väg att bli populär för brödbakarna.

– Första året var i fjol som vi sålde vört till bagerierna. Det är överlag ett stort intresse för lokalproducerade livsmedel, och det blir fler och fler bagerier i stan, säger Daniel Eriksson på Halmstad Brygghus till Sveriges Radio.

Även andra halländska bryggerier har börjat att erbjuda malt till olika bagerier, och intresset har växt från båda sidor.

– Första året var i fjol som vi sålde vört till bagerierna. Det är överlag ett stort intresse för lokalproducerade livsmedel, och det blir fler och fler bagerier i stan, säger Eriksson.

Han konstaterar att vörten inte ger några större intäkter, men att samarbetet är det viktiga. Inte minst i jultider.

Läs hela artikeln här.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Överbliven vört populär till julbröd

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer