Oro trots tillväxt bland bryggare i San Diego

San Diego fortsätter att växa när det gäller kraft beer, men oron växer nu framför allt bland de mindre aktörerna. Foto: Pixabay.

Runt 140 miljoner liter öl bryggdes av craft beer-bryggerier i San Diego i fjol. Men ökningen kan härledas till ganska få bryggerier och frågan är hur det ska gå för de mindre aktörerna på marknaden.

Det är San Diego Brewers Guild som släppts siffrorna för ölproduktionen i San Diego för i fjol. Runt 145 ölföretag som räknas som craft beer står tillsammans för en ölproduktion på runt 140 miljoner liter öl. Det innebar en ökning när det gäller intäkter på cirka sex procent.

Men två tredjedelar av den totala produktionen kommer från de sju största craft beer-bryggerierna och Stone Brewing produceras på egen hand runt 48 miljoner öl.

Nu återstår att se vilken väg craft beer i San Diego ska gå. Många tror att det kommer fler nya bryggerier, men samtidigt har många små ölföretag, som ändå ansetts ha gjort god öl, gått under. Exempel på det är Benchmark Brewing, Toolbox och Council.

– Det är alltid sorgligt när ett bryggeri tvingas lägga ned. Många av våra medlemmar känner av den ökande konkurrensen, men precis som i landet i stort håller craft beer-sektorn i San Diego på att mogna och stabiliseras, säger Matt Zirpolo, ordförande i San Diego Brewers Guild och delägare i bryggeriet Burgeon.