Omtyckta ölprofilen hastigt avliden

Barnaby Struve har avlidit, 48 år gammal. Foto: Ronny Karlsson.

Ölbranschen har blivit en stor profil fattigare. Barnaby Struve, med förflutet på bland annat Stigbergets Bryggeri, har gått ur tiden bara 48 år gammal.

Struve sörjs förstås av tidigare kollegor på Stigbergets Bryggeri, men också av många andra ölprofiler som han lärde känna under sina år i Sverige.

– Det är jättesorgligt, vi vet inte riktigt vad som har hänt. Jag hade mailkontakt med honom för tre veckor sedan och då diskuterade vi bland annat att han skulle komma tillbaka hit, säger Stigbergets vd Nils Hultkrantz.

Barnaby Struve gjorde sig ett namn i branschen under sina år på hyllade bryggeriet 3 Floyds i USA. Det var en stor överraskning för många när han 2017 flyttade till Göteborg och började att jobba för Stigbergets. Under tiden i Göteborg var han inblandad i bryggning och receptskapande, men var också ofta ute och representerade Göteborgsbryggeriet på festivaler runt om i världen.

Han var anställd hos Stigbergets fram till 2019, och därefter har flera av hans tidigare svenska kollegor varit i USA för att hälsa på.

– Han var en fantastisk människa som vi alla tyckte väldigt mycket om. Han betydde väldigt mycket för oss, säger Hultkrantz.

Barnaby Struve blev 48 år.