Omnipollo får en fast kran på Bishops Arms

Henok Fentie hittade sitt ölintresse på Bishops Arms, nu ska hans eget öl få en fast kran där.

Omnipollo får en dedikerad kran på alla Bishops Arms-krogar i Sverige. Men det är inte en ipa eller stout som ska rinna ur den.

Det var på Bishops Arms som Henok Fentie på Omnipollo hittade sitt ölintresse för 16 år sen och nu återvänder han dit med en av sina egna öl. En huspilsner som ska finnas på alla Bishops Arms krogar.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse för oss, säger han i ett pressmeddelande.

Förra året tog Omnipollo steget från kontraktsbryggning till ett eget bryggeri i en före detta kyrka i Sundbyberg och sedan dess säger Henok att lageröl stått i fokus.

– Vi har jobbat stenhårt med vårt pilsnerprogram i kyrkan med allt från specialanpassad utrustning till noga utvald humle direkt från odlare i Tyskland.

– Samarbetet med Bishops Arms ger oss en fantastisk möjligheten att ta detta arbete vidare,

Omnipollo Pilsner beskrivs som ett ljust, humligt lageröl som fått en mjuk brödighet genom en så kallad dekoktionsmäskning, för att framkalla djupare och mer nyanserade smaker.

– Vi är glada att inleda ett fördjupat samarbete med Omnipollo och gläds åt möjligheten att kunna erbjuda en så ambitiös pilsner på Bishops Arms från norr till söder, säger Oskar Svanström, operativ chef på Bishops.

Den 27 april släpps den på samtliga Bishops Arms.