Omnipollo dubblar antalet gäster i kyrkan

Det är Henok Fentie som för en gångs skull tagit tag i designbiten, när uteserveringen skulle fixas vid kyrkan.

Sen Omnipollo öppnade sin bryggeripub i Sundbyberg har det rullat på snabbt. Nu har de tagit nästa steg – ett steg Henok Fentie aldrig trodde de skulle ta.

Ända sedan Henok och de andra på Omnipollo flyttade in i den gamla kyrkan i Sundbyberg och började drömma om ett taproom har frågorna kommit från besökare: Blir det någon uteservering?

– Vi svarade alltid nej, det var så osannolikt, det finns bara p-platser utanför, men hux flux och med kommunens goda vilja har vi fått tillstånd för 120 platser, säger Henok, som är på väg till Omnipollos Flora för årets säsongspremiär när vi pratar med honom.

I veckan blir det formell premiär för uteserveringen vid kyrkan, men redan i helgen kunde de första gästerna dricka sina öl där.

– Vi smygöppnade, men det var lite kallt. Så det är bara vädret vi väntar på, säger Henok samtidigt som han konstaterar att 17 grader i Stockholm på måndagen är perfekt.

Det har byggts en uteservering både framför och vid sidan av kyrkan.

Den nya uteserveringen är uppdelad på två delar och bakom designen står faktiskt Henok själv.

– Det är lite roligt, det första gången jag har designat något någonsin. Idén är att den ska störa kyrkan så lite som möjligt, men ändå föra tankarna till en tropisk plats.

Den ena delen är framför kyrkan och den andra vid sidan av den. Båda är ungefär lika stora och tillsammans med platserna inomhus innebär det nu att kyrka kan härbärgera 200 gäster.

– Det blir en ganska stor operation helt plötsligt och vi har varit lite nervösa hur det ska fungera, men vi har i alla fall öl i serveringstankarna i alla fall om allt annat skulle ta slut.

– Kyrkan har gått så otroligt bra sen vi öppnade. Vi har öppet fyra dagar i veckan, det är ofta knökat och vi har funderat på att öppna en dag till. Men samtidigt känns det lyxigt att inte ha öppet några dagar i veckan för att kunna fokusera på bryggningen.