Ölveckan flyttas – start på fredag i Malmö

Nu har Malmö Beer Week och Malmö Öl & Whisky Festival synkats tidsmässigt igen. Nu hoppas man på många välbesökta events.

Under de senaste åren har Malmö Öl & Whisky Festival legat vid den här tiden på året, medan Malmö Beer Week arrangerats i maj. Anledningen till det har varit vädret.

– Första året körde vi samtidigt. Sedan ville vi flytta ölveckan på grund av vädret och ha den när det är varmare ute. Men nu har vi flyttat tillbaka igen, säger Lars Karlsson, vice ordförande i arrangerande Sällskapet Malte.

På fredag, 8 mars, är det dags för invigning. Då är det premiär för ölet Two Way Street, som bryggdes av Brygghuset Finn och Brewdog och som blir officiellt öl för hela veckan. Därefter rullar det på med olika events ändra fram till kommande helg, då Malmö Öl & Whisky Festival genomförs.

– Det blir lite events på andra håll även då, bland annat ska Taproom köra fest efter dagarna på mässan, säger Karlsson.

De olika evenemangen läggs upp på hemsidan för ölveckan, och där kan den som vill hitta sina egna favoritevenemang. Lars Karlsson vet ett event som han inte vill missa.

– Brekeriet kör en grej på Brewdog med tre öl som inte fått något namn ännu. Det tror jag blir bra, säger han.