Ölprofil vill bli nästa president i USA

1988 startade han bryggeri i Denver. Nu är den tidigare Colorado-guvernören John Hickenlooper redo att bli USA:s nästa president.

Hickenlooper började sin karriär som geolog, men har genom åren allt mer blivit en entreprenör som trivs med att starta nya projekt. Redan 1988, långt innan den snabba utvecklingen av nya bryggerier började i USA, var han med och startade Wynkoop Brewery i Denver.
Därefter har han hunnit med en hel del i livet, bland annat har han varit guvernör i Colorado. Men nu siktar 67-åringen högre än så. Han har nämligen aviserat att han kandiderar för att bli nästa president i USA. Hickenlooper är demokrat och kommer att få tuff konkurrens av bland andra Cory Booker och Bernie Sanders.
Faktiskt är det så att Hickenlooper ser bryggerierna och deras tap room som ett sätt att nå framgång med sin kandidatur.
– Jag tycker att det är dags att folk hittar platser för politiska kampanjer där unga människor känner sig välkomna och inte behöver vara blyga för att utrycka sina åsikter, säger han till sajten Brewbound.
Nu återstår att se hur många taprooms som får besök av Hickenlooper under kampanjen. Kanske är det en bra plats att värva röster inför nästa val.